Endomondo

Hvad er?
Endomondo er en danskudviklet sports tracker applikation, der findes til bl.a. Android mobiler og iPhones. Applikationen tracker din rute, og genererer samtidig statistikker online. Det hele kan ses online på Endomondos hjemmeside, www.endomondo.com. Man vil få mest ud af Endomondo med en GPS-mobiltelefon eller et Garmin GPS-ur. Softwaren er gratis og kan frit hentes til de mest almindelige GPS-mobiltelefoner direkte fra hjemmesiden.
På Endomondos hjemmeside kan man finde venner og ligesindede, der også benytter app'en. Her kan man blive inspireret af dem, udfordre dem og følge deres aktiviteter...live! Så uanset om man er interesseret i personlige resultater eller man ønsker at være en del et større netværk, så er det muligt at udfordre og støtte hinanden i jagten på at slippe endofinerne fri.

De vigtigste Endomondo-nøgleord er:
 • GPS tracking - via mobilens GPS funktion, spores ruten og gemmes på et kort online, med de statistik over den aktiviteten.
 • Statistik - Endomondo holder styr på statistikkerne, fx. løbeturens længde, gennemsnitsfart, kalorieforbrænding.
 • Audio Coach - En stemme fortæller, hvor langt du har bevæget dig, hvor lang tid det har taget og hvor lang tid du har brugt på at tilbagelægge den sidste kilometer.
 • Online community - her findes oploadede materiale, der kan deles med verden via sociale medier, fx twitter eller facebook. Du kan også få dine Endomondovenner til at kommenterer sine resultater, stille hinanden udfordringer, fx flest tilbagelagte km, eller hurtigste xx km indenfor en given tidsperiode.
 • Peptalks - Dine Endomondovenner kan sende tekstbeskeder på engelsk til dig, som bliver læst op af samme stemme som ovenfor.

Slip dine endofiner fri!!! Free your endorphins!!!

Brugervejledning

Oprettelse af Endomondoprofil

For at bruge Endomondo skal der oprettes en profil. Dette gøres på hjemmesiden: www.endomondo.com og er gratis.
 1. Gå ind på www.endomondo.com
 2. Klik på Opret profil på forsiden
  • indtast din emailadresse, password & navn og accepter betingelserne.
 3. Slut af med at klikke på opret dig
 4. Når du har oprettet dig skal du via den emailadresse du har opgivet aktivere din Endomondoprofil

Tilbage på startsiden på www.endomondo.com
 1. På startsiden kan kan du uploade dit profilbillede (ikke et krav).
 2. Herefter skal du indtaste vægt og højde
 3. Fødselsdato og køn
 4. Har du en profil på fx Facebook kan du finde venner, der også har en profil på Endomondo.

Download på telefon
 1. På startsiden skal du angive mærke på mobiltelefon og telefonnummer, så der kan sendes et downloadlink til din telefon
 2. Når du har modtaget linket på din telefon, skal du følge telefonens anvisninger.